Mihai Stepan Cazazian

Cafeneaua Multiculturala la Iasi

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Uniunea Armenilor din Romania – Filiala Iasi a avut deosebita placere de a fi gazda evenimentului „ Cafeneaua Multiculturala”, in data de 27 mai 2011, la Galeriile Anticariat “D. I. Grumazescu” din Iasi.

Evenimentul se doreste a fi o  serie de intalniri multiculturale in care toate comunitatile din Iasi sa- si prezinte traditii, obiceiuri si retete culinare unice.

La aceasta prima intalnire au avut prezentari comunitatea armeana  cat si cea a ucrainenilor din Iasi.  Deschiderea serii culturale a fost facuta de Presedintele Filialei Iasi a U.A.R. , d.nul Prof. dr. univ. Maricel Agop, care a facut un indemn la comunicare si intarirea relatiilor interetnice deoarece cultura si traditiile sunt o forma activa si puternica de conservare a spiritului uman, intr-o epoca dominata de superficialitate si comercial.

S-a discutat despre obiceiul de nunta, sarbatoarea Craciunului si despre mancarurile specifice acestor obiceiuri. De asemenea, a fost tinut un discurs in limba armeana, ca o dovada vie a prezentei armenilor pe plaiul romanesc. Invitatii au invatat cateva expresii armenesti de baza, indrumator fiind doamna Aida Dragomirescu, vicepresedintele U.A.R. – Iasi.


La finalul intalnirii o formatie a incantat publicul cu un frumos recital de  cantece in limba ucraineana.