Mihai Stepan Cazazian

CONSTANȚA : Cafea Avedis la malul mării

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

IMG_6949

Oraşul de la malul mării, cunoscut mai ales pentru distinsa breaslă a negustorilor armeni de cafea din perioadă interbelică, a fost gazda unui eveniment organizat în a doua zi din noiembrie de către reprezentanţii Uniunii Armenilor – filiala Constanţa care au avut iniţiativa de a-l invita să vorbească despre cafea pe cunoscutul cafegiu bucureştean Gheorghe Florescu, autorul cărţii „Confesiunile unui cafegiu” .

IMG_7021

IMG_7030

Armenii constănţeni au reuşit astfel să transforme o plăcută după-amiază de toamnă într-o ocazie de conversa relaxat pe marginea unei ceşti de cafea, un prilej de a aprofunda alchimia acestei minunate băuturi devenită aproape ritualică de-a lungul vremii. Într-o atmosferă parfumată de aroma cafelei proaspăt macinate, maestrul Florescu, cu şarmul său inegalabil a cucerit numerosul public prezent la eveniment cu poveşti despre cafea şi vechi cafegii, despre istoria şi aventura bobului de cafea de la începuturi până la sosirea sa în Europa precum şi, întâmplări pe care le relatat pe larg în cartea domniei sale „Confesiunile unui cafegiu”. Toţi cei prezenţi au avut ocazia să savureze o ceaşcă de cafea Avedis veritabilă, prăjită de maestrul Florescu special pentru această întâlnire, precum şi alte delicatese fine, ciocolată, alune, şerbeturi şi multe sorturi de cafele din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii. Felicitări organizatorilor pentru iniţiativă şi pentru modul profesional de organizare a evenimentului.

Paul Agopian

2 Responses to CONSTANȚA : Cafea Avedis la malul mării

 1. NSAN BOGDAN - CAUS November 7, 2013 at 9:55 am

  FELICITARI PENTRU INITIATIVA 1

  Nsan
  urmasul unor vechi cafegii din Constanta

 2. ANTON CARABELAIAN November 14, 2013 at 12:00 pm

  Ciitesc pe net tot felul de activitati care se desfasoara in Romania sima refer la aceasta intalnire pe care ati organizat-o la Constanta . In primul rand vreau sa va felicit pentru faptul ca numele tatalui meu este purtat in toata tara pe care el , ca si mine , a iubit-o si a indragit-o fara nici o rezerva.
  Parerea mea nde rau , sincer va spun este incomensurabila , pentru ca sint prea departe de locurile natale si n-am putut fi macar spectator la tot decursul reuniunii .
  Este o situatie pe care trebuie sa o accept asa cum este si cu speranta ca se vor mai ivi intalniri asemanatoare si cu putin noroc , sa fiu martorul lor ocular.
  Inca odata , felicitari si va doresc sanatate si numai bine in tot ceea ce intreprindeti !

 3. SERGIU SARCHIZIAN November 19, 2013 at 3:20 pm

  Va multumim pentru aprecieri. Ne-am straduit sa fie un eveniment de marca si cred ca am reusit.