Mihai Stepan Cazazian

Burse de studiu în Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

1220

Ministerul Educației al Republicii Armenia transmite pe această cale informații despre primirea la studii a absolvenților armeni din diaspora în anul universitar 2014-2015.

Cu scopul pregătirii specialiștilor în domenii de importanță majoră pentru Diaspora, partea armeană pune la dispozitia comunităților armene din întreaga lume un număr de 70 de burse de licență finanțate de stat în cadrul universităților din Gyumri. Admiterea se va face pe bază de concurs la care se pot înscrie doritorii de a studia domenii precum: pedagogie, civilizație armeană și alte domenii de profil cultural. În afară de locurile fără taxă de studii, doritorii din diaspora pot aplica în Armenia pentru locurile cu taxă de la colegii, universități, inclusiv pentru programele de master și doctorat.

Depunerea actelor pentru licență de va face în perioada 7 iulie – 22 august a.c. De asemenea, în cadrul departamentelor specializate ale instituțiilor de învățământ superior, va fi organizat un an pregătitor pentru studierea și aprofundarea limbii armene și adaptarea la programa de studiu a viitorilor studenți. Verificarea nivelului de cunoaștere a limbii armene se va face în perioada 22 august – 10 septembrie a.c. Înscrierea pentru anul pregătitor și master se va face până la 7 noiembrie, iar la forma de învățământ fără frecvență – până la 19 septembrie.

Persoanele interesate să aplice pentru aceste burse, sunt rugate să se adreseze Ambasadei Republicii Armenia la București pentru formularele de inscriere, precum și lista universităților, a specializărilor, dar și cuantumul taxelor de studii.