Redactor

Bunul nostru prieten, Garbis Dedeian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Bunul nostru prieten, Garbis Dedeian, a plecat în dimineața asta spre o lume mai bună… Un om dăruit cu un talent de excepție, care a trăit pentru muzică și prin muzică, îndrăgit și admirat de atâția iubitori ai jazz-ului. Născut chiar în 24 aprilie, ziua sfântă a martiriului pentru poporul armean, Garbis Dedeian și-a purtat cu mândrie obârșia, iar comunitatea armeană din România l-a onorat ca pe unul dintre fiii săi de prestigiu.
Iată ce spunea Florian Lungu acum un an, de ziua lui Garbis: „ Neîndoielnic, Garbis Dedeian a fost, este şi rămâne acel artist învestit de Pronie cu har, cu generoasă înzestrare nativă, cu certă inventivitate creativă, daruri valorizate odată în plus graţie acumulării în timp a unei cuprinzătoare experienţe capitalizate prin studiu asiduu, prin nenumărate prezenţe în faţa publicului aplaudate aici şi aiurea. Exprimat în cinci cuvinte, cum ar rezuma jazzmanii un atare adevăr, maestrul s-a impus drept un muzician de liga întîi!”
Ultima suflare și-a dat-o aici pe pământ, în brațele fratelui lui, Capriel, dar saxofonul lui va continua să cânte în ceruri. Dumnezeu să-l așeze în dreapta Sa. Asdvadz hokin lusavore!

Varujan VOSGANIAN