Arhiepiscopia Armeana

BULGARIA / P.S. Episcop Datev Hagopian a efectuat o vizită pastorală în comunitățile armene din Burgas și Varna cu ocazia praznicului de Sf. Sarkis

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

            Întâistătătorul Eparhiei Armene din România, P.S. Episcop Datev Hagopian, după ce a fost numit și Locțiitor al Eparhiei Armene din Bulgaria,  menține în atenția Sa  întreaga  Eparhie, dovada grăitoare fiind numeroasele vizite, întâlnirile oficiale, realizările și acordurile obținute și   cu autoritîățile locale și cu Biserica Ortodoxă Bulgară, scopul fiind de a dezvolta și de a  revigora și mai mult colaborarea reciprocă. 

În perioada 7-9 februarie a.c. P.S. Episcop  Datev Hagopian a efectuat o vizită pastorală în comunitățile armene din Burgas și Varna. Pe 8 februarie, P.S. Episcop a oficiat Sf. Liturghie în biserica Sf. Cruce (an constr.1853) din Burgas, la sfârșitul căreia cu ocazia apropiatului praznic Sf. Sarkis, a binecuvântat în special pe tinerii și pe toți enoriașii prezenți.

            A doua zi, pe 9 februarie, P.S. Episcop a oficiat Sf. Liturghie în biserica Sf. Sarkis (an constr. 1844) din Varna, la sfârșitul căreia cu mare fast a fost serbat hramul bisericii și au avut loc activități dedicate acestei sărbători.

                Viziunea P.S. Episcop, vizitând numeroasele și mai puțin numeroasele comunități armene din Bulgaria, constă în a da un suflu nou, a revigora viața comunitară, a crea posibilitatea ca-n toate bisericile armene să sune Sf. Liturghie,  rugăciune în limba armeană, deoarece, departe de patrie, biserica este acel lăcaș unde spiritul armeanului se reînnoiește și se revigorează.

În timpul vizitelor, P.S. Episcop Datev Hagopian a fost întâmpinat și însoțit de membrii ai  comitetelor eparhiale și parohiale locale, de epitropi. În viitor P.S. Episcop Datev Hagopian va vizita acele comunități unde încă nu a reușit să ajungă în această perioadă.

 Biroul de presă al Eparhiei Armene din România