Arhiepiscopia Armeana

BULGARIA | În biserica armeană Sf. Iagop din Yambol a fost oficiată o Liturghie Arhierească

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Pe 16 decembrie, Preasfinția Sa Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Arhiepiscopiei Armene din România, Exarhul Eparhiei Armene din Bulgaria, a efectuat o vizită pastorală la Yambol, Bulgaria.

Sâmbătă, 17 decembrie, Preasfinția Sa Episcop a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica Armeană Sf. Iagop din localitate, încoslujire cu preotul Oshakan Khachatryan, parohul bisericii armene din București. Preasfinția Sa a transmis un mesaj și a binecuvântat credincioșilor veniți din diferite orașe. La slujba a fost prezent și dl. Andranic Șakarian, epitropul consiliului eparhial, arhitectul Alvard Patvakan. La final Preasfinția Sa a sfințit pachetele pregătite (madagh-ul) și a împărțit celor prezenți.

Piatra de temelie a Bisericii a fost pusă în 2008 de către vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Dirayr Mardichian, fost Întâistătător Eparhiilor Armene din România și Bulgaria, iar târnosirea a fost în 2017, la care a participat și Preasfinția Sa Episcop Datev Hagopian. Arhitecții bisericii sunt Jirair și Alvard Patvakan, a fost construită prin binefacerea doamnei Sonia Arshavir.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *