Mihai Stepan Cazazian

BUCURIA CRĂCIUNULUI ARMENESC și la CLUJ

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Într-o atmosferă caldă, plină de har, s-a sărbătorit și la Cluj Crăciunul armenesc, alături de foarte mulți copilași, tineri, alături de părinții lor. Comunitatea clujeană a avut parte, și de această dată, de momente de neuitat atât pentru copii, într-un număr record de 32 de viitori, posibili membrii deplini ai comunității, care l-au primit cu entuziasm pe Moș Crăciun, cât și bunicii, părinții, rudele acestora, dar și oaspeți din țări îndepărtate. Bineînțeles, ca de fiecare dată, am avut armeni plecați de mai multă vreme din Țara Mamă, dar de această dată și din… Kuweit și alte țări exotice pentru auzul nostru. Momentul sosirii lui Moș Crăciun, „în carne și oase”, a fost precedat de un Tatăl nostru al celor strânși în sediul Sucursalei clujene a Uniunii, care a fost neîncăpătoare,  în sensul cel mai concret, la inițiativa unui tânăr plin de entuziasm și evlavie, Armin ANCA! Mesajul remis tuturor armenilor din România de către președintele Varujan VOSGANIAN, care a conținut și bune și mai puțin bune, dar probleme reale, a stârnit un viu interes pentru viitorul sucursalelor, dar și a comunității armene din România. Toate acestea și în contextul datelor preliminare ale ultimului recensământ.

Bineînțeles, ca de fiecare dată, și nu numai de Crăciun,  s-au adus calde mulțumiri tuturor celor care, într-un fel sau altul,  și-adus aportul, sprijinul pentru sucursala, comunitatea clujeană. Unul din cei care a fost pomenit din nou: István VÁKÁR, vicepreședintele Consiliului  județean Cluj, un important partener la diferitele noastre evenimente.

După aceste momente pline de dar și de har, membri comunității extinse, de la Cluj la Turda, prin Kuweit la Tîrgu Mureș și Armenia, au trecut la un capitol extrem de important: degustarea bunătăților pregătite de un „echipaj” statornic al sucursalei clujene, format din: Anna STEIB, Liana ANCA, Bedros  KRUCIAN și Alexa  SZENTANNAI, la care s-au alăturat și „voluntarii bunăstării”, care an de an, fără nicio atenționare prealabilă, se organizează și își împart activitățile pentru o cât mai bună dispoziție în sânul comunității.

Un lucru important pe care l-a subliniat și Karen SEBESI, președintele sucursalei UAR Cluj, a fost bucuria și speranța că vom avea cui preda ștafetele deja de pe acum. Actualilor copii și tineri, dar fără a uita de seniorii noștri dragi!

K. PANYAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *