Mihai Stepan Cazazian

BUCUREȘTI / Vernisajul expoziției pictoriței Hripsime Margaryan la Ambasada Armeniei

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Pe 15 martie, în spațiul primitor al Ambasadei Armeniei la București, a avut loc vernisajul expoziției care a găzduit lucrările talentatei pictorițe Hripsime Margaryan, bine cunoscută atît în Armenia, cît și în străinătate.

Cel care a deschis expoziția a fost ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Armeniei în România, domnul Serghey Minasyan. În cuvîntul său, Excelența Sa a subliniat că este deja a doua oară cînd la Ambasada Armeniei se vernisează o expoziție de pictură, prima dintre acestea fiind cea a lucrărilor cunoscutului pictor armean din România Ervant Nicogosian, cu ocazia împlinirii a cinci ani de la moartea artistului.

Domnul Minasyan a menționat că în expoziția de față lucrul cel mai important este acela de a face cunoscută și în România cultura și arta armeană. Domnia sa a apreciat în mod deosebit lucrările expuse de Hripsime Margaryan și a subliniat dăruirea acesteia către pictură și în general către artă, punînd accentul pe linia grafică particulară și alegerea inspirată a culorilor.

Într-adevăr, toate lucrările executate în acuarelă de pictorița Hripsime Margaryan se remarcă prin stilul particular al autoarei și minunata armonie cromatică. Lucrările expuse sînt rodul gustului rafinat al artistei și al pensulei sale de maestru, acestea dezvăluind dragostea sa față de artă, ceea ce se manifestă uneori în creațiile sale prin expresivitatea vie și pronunțată ce ajunge pînă la esențial.

La sfîrșitul întîlnirii, ce s-a desfășurat într-o atmosferă caldă, Hripsime Margaryan i-a mulțumit domnului ambasador Minasyan și doamnei consilier al ambasadei, Liana Minasyan, pentru grija manifestată, precum și tuturor armenilor ce i-a cunoscut în România, pentru amabilitatea lor.

 Madlen Ter-Ghukasian

  • 30
  •  

One Response to BUCUREȘTI / Vernisajul expoziției pictoriței Hripsime Margaryan la Ambasada Armeniei

  1. Madeleine Dogramacian March 22, 2019 at 3:18 pm

    Foarte frumos impresionant !!