Mihai Stepan Cazazian

BUCUREȘTI / Săptămâna Mare

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

20150411_124435

In Joia Mare, pe 9 aprilie 2015, a avut loc Slujba “Spalatului de Picioare – Votanlva”, oficiata de catre Preasfintia Sa Episcop Datev Hagopian, Intaistatatorul Arhiepiscopiei Bisericii Armene din Romania. Aceasta arata momentul in care Isus Hristos a spalat picioarele ucenicilor sai dupa Cina cea de Taina, dand exemplu de iubire si smerenie fata de acestia. La slujba din Catedrala Arhiepiscopala Sf. Arhangheli Mihail si Gavril din Bucuresti, Preasfintia Sa a splata in genunchi picioarele copiilor comunitatii armene din Bucuresti, dandu-le acelasi exemplu.

Dupa spalatul picioarelor s-a tinut Slujba de Stingere (HAVARUM), ce reprezinta ritualurile tradarii, chinuirii si crucificarii Mantuitorului Isus Hristos, la sfarsitul carei se asterne Intunericul.

20150409_19340620150409_174028In Vinerea Mare, pe 10 aprilie 2015, s-a oficiat Slujba de Inmormantare a Mantuitorului Isus Hristos. Mormantul Domnului a fost impodobit simbolic cu diferite feluri de flori, pe care ulterior enoriasii le-au luat acasa in semn de fericire, daruire si credinta. In timpul slujbei clericii si enoriasii, au facut inconjurul  Catedralei impreuna cu Mormantul Domnului, ce a fost dus de domnul senator Varujan Vosganian, Davit Mkhitaryan, Vartan Haciaturian si Tigran Martikian.

In Sambata Mare, cu binecuvantarea Preasfintiei Sale Episcop Datev Hagopian, la initiativa Organizatiei de Tineret au fost adunati cei mici ai comunitatii noastre in Sala de Dansuri a Uniunii Armenilor din Romania, pentru a picta oua de pasti. 100 de oua albe au fost oferite de catre Parohia Bisericii Armene din Bucuresti, pe care cei mici le-au impodobit cu diferite ornamente. La sfarsit acestia au primit premii simbolice din partea Episcopului Datev Hagopian si Organizatia de Tineret.