Mihai Stepan Cazazian

București / Prezentarea culegerii de poezie armeană “Pământul vorbește”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

IMG_0690

Duminică 12 iulie, a avut loc la Casa de Cultură Armean din București prezentarea volumului în limba engleză ” The Earth Speaks” (“Pământul vorbește”) o culegere de texte ale scriitorilor  martiri armeni  uciși la 1915.  Culegerea a apărut sub carte poeziiauspiciile Uniunii Scriitorilor din Armenia și include creații ale poeților Daniel Varujan, Siamanto, Ruben Sevak, Grigor Zohrab, precum ai altor scriitori martiri. Coordonatorul acestei ediții, apărută în engleză, germană și rusă este Tigran Kapoyan, prezent la lansare alături de poeții Levon Blbulyan și Hermine Navasardyan. La lansare au fost prezenți și au vorbit  Varujan Vosganian, președinte al Uniunii Armenilor din Români și vicepreședinte al Uniunii  Scriitorilor,  PS Episcopul Datev Hagopian, E.S. Hamlet Gasparian, Ambasador al Armeniei în România.

IMG_0687

În cadrul discuției ce a urmat manifestării au fost dezbătute aspecte privind prezentarea literaturii armene clasice și contemporane pentru cititorii români, chestiune în legătură cu care s-a ajuns la o înțelegere preliminară Uniunea Scriitorilor din Armenia, Uniunea Armenilor din România și Ambasada |Republicii Armenia.

Grupul de scriitori armeni participă în perioada 8-15 iulie la festivalul literar “Nopțile de poezie de la Curtea de Argeș” care la cea de a 19-a ediție a reunite academicieni, poeți, eseiști, muzicieni, artiști plastici  din America, Asia, Australia și Europa.