Mihai Stepan Cazazian

BUCUREȘTI / În preajma Sfântului Crăciun, micuții de la clubul de copii „LUYS” au realizat, cu mâinile lor, lucrări creative

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Sunt deja, relativ, două luni de când, cu binecuvântarea  Întâistătătorului Bisericii Armene din România, Preasfințitul Episcop Datev Hagopian, sub direcția și administrația episcopatului armean și-a redeschis larg porțile ospitalierul club de copii „LUYS” (LUMINA), sub conducerea doamnei preotese Armine Khachatryan.

Astfel, copiii armeni din București se adună în fiecare sâmbătă, la ora 12, la club și realizează o seamă de lucrări manuale, învață cântece, poezii, organizează serbări și diverse evenimente.

În preajma Anului Nou și a Sfântului Crăciun, cu binecuvântarea Episcopului Datev și prin eforturile doamnei preotese Armine Khachatryan și ale doamnei Bella Muradian, pe micuții comunității i-au așteptat o seamă de surprize.

Înainte de toate, de 7 decembrie, cu ocazia sărbătorii Sfântului Nicolae, copiii au pregătit frumoase lucrări și au redactat cu mânuțele lor cărți poștale ilustrate, special pentru Moș Crăciun. Fuseseră deja pregătite surprize deosebite, care, în numele Sfântului Nicolae au fost dăruite celor mici.

De asemenea, la 14 decembrie, micuții au avut posibilitatea să participe la atelierul tematic special de lucru manual, pe tema Sfântului Crăciun, pregătind căsuțe admirabile pentru Moș Crăciun, folosindu-și imaginația și cunoștinele, precum și feluritele culori și materiale pregătite anterior, fiecare copil exprimându-și în felul său unic personalitatea, originalitatea și aspirația.

Invităm pe toți copiii la o participare activă la toate activitățile și evenimentele implementate de noi, la serbări, întâlniri săptămânale, al căror scop este să dezvolte gândirea micuților, inventivitatea, capacitatea de a improviza talentele diferite, spre a încerca educarea tinerei generații în spiritual unei mai mari creativități, să stabilească relații strânse cu Biserica Armeană, cu Patria Mamă și, în general, cu rădăcinile lor.

Biroul de presă al Eparhiei Armene din România