Mihai Stepan Cazazian

BUCUREȘTI / Filmul armenesc “Blocaj” va fi prezentat în cadrul Festivalului Internațional One World Romania

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Festivalul Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania a ajuns în 2017 la cea de-a 10-a ediție. În perioada 13-19 martie vor fi proiectate la București, în cinematografele Elvire Popesco, Eforie și Union peste 50 de filme documentare, selectate din cele peste 1300 înscrise. De asemenea, pe parcursul întregii săptămâni, vor fi organizate mai multe evenimente conexe – dezbateri, ateliere, expoziții.

La cea de-a 10-a ediție a festivalului One World Romania, vorbim despre frică – în general – și despre diferite manifestări ale sale în societate. Trăim într-o lume globală și totuși tindem să ne întoarcem la trecut, să trasăm noi granițe, să ne închidem între ziduri. Politicieni corupți din toată lumea profită de slăbiciunile și temerile noastre și ajung la putere exploatându-le. Cei mai slabi dintre noi sunt hărțuiți zi de zi de cei mai puternici. Câțiva mai hotărâți merg împotriva curentului, sacrificând tot ce au. Filmele One World Romania explorează originile temerilor noastre și cum putem trece peste ele.

În cadrul festivalului va fi proiectat si filmul armenesc “Blocaj” după următorul program :

18 martie, 22:00, Sala Union

19 martie, 16:00, Sala Eforie

SYNOPSIS

De cele mai multe ori emigrarea este un nou început. Dar pentru o familie armeană plecată în Statele Unite după ce a câștigat un permis de ședere la loteria vizelor, este o capcană. De la distanță, visul american așa cum este construit el în filme și la televizor, pare mult mai ușor de împlinit decât în realitate. Bogate arhive video personale dezvăluie treptat trecerea de la speranță la dezamăgire, pe măsură ce familia de emigranți înțelege că este blocată într-un exil perpetuu. Această meditație melancolică despre identitate, cultură și ideologie face parte dintr-o serie de cinci filme despre diaspora armeană ale regizorului Harutyun Khachatryan. 

PREMII SI FESTIVALURI

2016 – Visions du réel, Elveția 

2016 – Tbilisi International Film Festival, Georgia 

2016 – Apricot Tree International Ethno Film Festival, Armenia

DISTRIBUITOR

Varvara Hovhannisyan

Pagina oficială a festivalului http://oneworld.ro/2017/l/ro/#