Andreea Barbu

BUCUREȘTI / Concert cu ocazia aniversării a 25 de ani de la dobîndirea independenței de către Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

O amplă şi deosebită manifestare ocazionată de Ziua Naţională a Armeniei a avut loc, luni, 26 septembrie, la Teatrul Naţional din Bucureşti. În 2016 se împlinesc douăzeci şi cinci de ani de la dobândirea independenţei acestei ţări şi de la stabilirea relaţiilor sale diplomatice cu România.

Cu acest prilej, Excelenţa Sa, domnul Hamlet Gasparyan, ambasadorul Armeniei în România a evidenţiat pricipalele etape parcurse de poporul armean după 1918 şi s-a referit la bogăţia sa culturală. La rândul sau, Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a subliniat contribuţia armenilor din România la dezvoltarea vieţii politice, sociale şi artistice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În cadrul acestui important si elegant eveniment invitaţii au urmărit un concert de muzică armenească. Melodiile tradiţionale interpretate de Ansamblul Flauto Dolce din Cluj-Napoca au cucerit publicul care a aplaudat îndelung, recompensȃnd fantezia şi originalitatea artiştilor.

De asemenea, pianistul Harry Tavitian a creat o atmosferă specială datorită interpretărilor memorabile şi a talentului său muzical.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

harry

foto flickr Sarchis Dolmanian

 

Spectatorii au apreciat farmecul cântecelor vechi armeneşti din păcate prea puţin cunoscute în lume. Dubla aniversare din acest an poate contribui în mod esenţial la dezvoltarea colaborării între cele două state.

Andreea Barbu

fotografii de Mihai Gheorghiu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA