Arhiepiscopia Armeana

BUCUREȘTI | Comemorarea eroilor războiului de 44 zile din Arțakh

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Pe data de 21 noiembrie, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Mihail și Gavriil din capitală, după săvărșirea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa Episcop Datev Hagopian, împreună cu ceilalti slujitori, au oficiat slujba parastasului cu prilejul împlinirii a unui an, pentru eroii căzuți la datorie pe câmpurile din Arțakh în razboiul din toamna anului trecut.

La slujba au fost prezenți d-na Liana Minasyan, consilier al Ambasadei Armene în Romania, dl. Garabet Haciaturian, delegat din partea UAR, membrii ai consiliilor Eparhial și Parohial, precum și credincioși.

Preasfintia Sa în mesajul său a prezentat situația grea de după război, precum și urmările tragice al acestuia, îndemnând credincioșii la o rugăciune puternică, mai ales în această perioadă a postului Crăciunului, nutrind speranța ca astfel de tragedii să nu se mai întample, iar Armenia și Arțakh să se bucure de pace și libertate.

La final din partea celor prezenți s-au depus coroane de flori la statuia eroului național ,,Generalului Andranic’’ din curtea Catedralei, iar copiii clubului ,,Luis-Lumina’’ al Arhiepiscopiei Armene, sub conducerea d-nei preotese Armine Khachatryan, au susținut un moment artistic specific comemorării, prin intonarea Imnului Național al Armeniei (Mer Hayrenik), după care au cântat cântecul patriotic: ,,Nor Hayastan’’ (Armenia nouă) de Stepan Lusikyan, iar copilul David Karamyan a recitat două poezii: ,,Mi harnek mez’’ (Nu ne amestecați) de Vahan Teryan și ,,Zăguiș hosir Hayastanum,, (Vorbește cuviincios în Armenia) de Kevork Emin. La sfârșit d-na preoteasă Armine Khachatryan a cântat ,,Martiki ergă’’ (Cântecul ostașului) de A. Satyan, iar noul cor format din tineretul armean au cântat ,,Azat Hayastan,, (Armenia liberă) de Stepan Lusikyan.

Prin interpretarea acestui program copiii și-au adus omagiu pentru cei căzuți la datorie în toamna anului trecut, și totodata au însuflat căldura în sufletele celor prezenți dovedind încă o data că sunt viitorul comunității armene din România.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România