Redactor

BUCUREȘTI / Chef Alain Alexanian a fost prezent la Salonul de Gastronomie

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În zilele de 16-17 mai a avut loc la București Salonul de Gastronomie. Evenimentul este parte integrată a proiectului Sărbătoarea Gustului – ‘Educaţie pentru o alimentaţie sănătoasă şi dobândirea unei atitudini eco-responsabile’, organizat de Asociaţia Sărbătoarea Gustului, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, susținut de reprezentații sezonului Franța-România prin Ministerele Afacerilor Externe, Ambasada Franței, Institutul Francez, Institutul Cultural Român.

În cadrul Salonului de Gastronomie a fost invitat Chef Alain Alexanian, Chef cu 1 stea Michelin și Executiv Chef  Bocuse d`Or din Village VIP care, în activitatea sa,  pune accentul pe savoarea preparatelor şi pe utilizarea ingredientelor naturale, bio pe care le denumeşte „secretul longevităţii”.

De altfel bucătarul lyonez spune că a fost inspirat în bucătărie de bunica sa „o țărancă veritabilă” și le-a transmis școlarilor să meargă din când în când pe la bunici (acolo unde mai este cazul) și „să simtă gustul naturii”.

În cadrul evenimentului a avut loc un Master Class cu Chef Alain Alexanian, Chef Christophe Geoffroy, copreședinte al
Les Chefs Cuisiniers du Monde și Colin Westal,
Chef la cea mai prestigioasă Academia culinara din lume „Le Cordon Bleu”.

Cu această ocazie a fost prezentată și cartea Chef-ului Alain Alexanian « Arta de a mânca bine, bio»,  o carte din care aflati sfaturi pentru un stil de viață sănătos atât din punct de vedere al studiilor de specialitate realizate la nivel mondial, cât si din informatiile legate de toate grupele de alimente, modalități de preparare și reacții chimice dar din punct de vedere al rețetelor specifice pe fiecare grupă de alimente.

informații și fotografii preluate de pe
https://www.facebook.com/SarbatoareaGustului/