Mihai Stepan Cazazian

BUCUREȘTI / Aniversarea Primei Republici Armene

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Ziua de duminica, 26 mai a avut o dubla semnificație pentru armenii din România. Astfel, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Bucuresti, s-a prăznuit  Arătarea sfintei Cruci la Ierusalim, precum si aniversarea a 101 ani de la proclamarea Primei Republici Armene de la 28 Mai 1918. 

La finalul liturghiei oficiate de PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Eparhiei Armene din România, PC Arhimandrit Babken Salbiyan si PC Krikor Holca a avut loc o depunere de flori la monumentul Generalului Andranik, aflat in curtea bisericii, precum si o rugăciune si o pomenire pentru principalii eroi armeni, care si-au dat viața in bătăliile de la Sardarabat, Karaklise si Baș Aparan, precum si pentru politicienii armeni de atunci, cei care au fost artizanii Primei Republici Armenia, creată la 28 mai 1918.

Dupa aceste momente solemne, la biblioteca din incinta Casei de Cultura Dudian a avut loc Vernisajul Expoziției dedicate Primei Republici Armene, precum si un scurt expozeu despre evenimentele de atunci susținut de domnul Arpiar Sahaghian.

Acest eveniment a fost organizat de către Arhiepiscopia Bisericii Apostolice Armene din România în colaborare cu Uniunea Armenilor din România și Ambasada Republicii Armenia la București.