Admin

Bucuresti 550 de ani

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Bucuresti_550În luna septembrie a acestui an s-au împlinit 550 de ani de existenta documentara a orasului Bucuresti prin hrisovul dat de Domnitorul Vlad tepes în anul 1459.
În cinstea acestui eveniment au avut loc mai multe manifestari culturale si artistice, unele din ele pe strazile si în parcurile bucurestene, la care si-au dat concursul si multi tineri artisti.

La intersectia strazilor Academiei si Lipscani, în plin centrul capitalei, pe o estrada metalica si frumos ornata, Ansamblul de instrumente de percutie al scolii de Arte Bucuresti, sub îndrumarea domnului expert consultant artistic Pavel Stoica, a prezentat publicului un concert cu un repertoriu variat cuprinzînd diferite genuri muzicale (muzica clasica, usoara si populara).

Evenimentul, de o tinuta artistica remarcabila, a strîns în jurul sau multa lume, dornica sa asculte un concert numai de tobe si alte instrumente de percutie, iar, la cererea publicului, acest concert a fost repetat în acelasi loc peste doua zile, cu unele modificari în repertoriu.

Am retinut printre alte cîntece Radezki Mars, Wien Polka, Conga, Roata morii, Hora staccato, Lelita Ioana, Samba. Ca sa nu creez probleme, am sa denumesc pe componentii ansamblului în ordine alfabetica: Arhire Doru, Chetrone Iulia, Chircu Manuela, Ionescu Iulia, Stoian Hamade, Stoica Pavel, sit Adina si Vartan Mircea.

Fiind singurul armean din formatie – Vartan Mircea – am sa dau cîteva date despre el. A absolvit Liceul „Alexandru Ioan Cuza” si este student în anul II la Facultatea de Instalatii pentru constructii, avînd bursa de merit si îmbratisînd aceeasi meserie ca si parintii lui, iar în ceea ce priveste atractia spre arta, îi dorim sa calce pe urmele unui alt armean îndragostit de muzica si de toba, Sergiu Malagamba care la fiecare aparitie a sa pe scena Teatrului de Estrada „Constantin Tanase“, ridica sala în picioare si aplauzele nu mai conteneau.

Dorim ca posturile de televiziune, sa-si îndrepte privirea si spre acesti tineri si sa-i promoveze.

Iacob Vartan

One Response to Bucuresti 550 de ani

  1. mazgalica September 22, 2010 at 8:56 pm

    Buna imi place siteul tau te-ar interesa un schimb de linkuri cu siteul meu?