Mihai Stepan Cazazian

BRUXELLES : Reuniunea reprezentanților din Europa a comitetelor de coordonare a evenimentelor dedicate a 100 de ani de la Genocidul Armean

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

4

La data de 5 aprilie  a avut loc la Bruxelles o întâlnire a reprezentanților  comitetelor regionale de coordonare a evenimentelor dedicate a 100 de ani de la Genocidul Armean. Reuniunea a fost organizată  de către Ministerul Diasporei de la Erevan  la Centrul Cultural “Casa Armeană” de la Bruxelles . Din  Armenia au fost prezenți domnul Vigen Sargsyan , reprezentant special al Președintelui Armeniei,  Ministrul Diasporei,  Hranush Hakobyan , Ministrul Culturii,  Hasmik Poghosyan și Directorul Institutului Muzeu al Genocidului din Erevan,  Hayk Demoyan. Au fost de asemenea prezenți, 45 de reprezentanți ai comunităților armene din Austria , Belgia , Bulgaria, Estonia , Spania , Italia , Letonia , Polonia , Lituania , Cipru , Grecia , Marea Britanie , Suedia , Franța și Ucraina . Printre alți participanți s-au aflat  Ambasadorii Armeniei din Regatului Țărilor de Jos, Dzyunik Aghajanyan , din Germaniei, Vahan Hovhannisyan , din  România,  Hamlet Gasparyan , din Austria, Arman Kirakossian , și  din Regatul Belgiei, Avet Adonts. La întîlnire au luat parte și reprezentanți ai bisericilor din Europa. A  fost prezent  PS. Episcop Datev Hagopian, primat al Bisericii Armene din România care a luat cuvîntul în cadrul reuniunii. (vezi foto)

1965610_288136484677831_286162295369180360_o

Lucrările au fost deschise  de reprezentantul președintelui Armeniei, domnul  Vigen Sargsyan , urmat de discursurile miniștrilor  Diasporei, Culturii precum și al directorului  Institutului Muzeu al Genocidului. Reprezentanții comisiilor și ambasadorii Armenia au prezentat activitățile desfășurate de către comitetele naționale precum și evenimentele ce vor fi organizate cu prilejul comemorării a 100 de ani de la declanșarea Genocidului.  Întâlnirea s-a încheiat cu întrebări și discuții.

http://hayernaysor.am