Mihai Stepan Cazazian

BOX / Arsen Goulamirian este noul campion mondial  WBA ( categoria grea)

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

În  Palatul Sporturilor din Marsilia, în fața unui numeros public, care a inclus peste 700 de fani armeni, francezul Arsen Goulamirian (30 de ani, neînvins în 23 de lupte), a câștigat titlul WBA (categoria grea) prin  KO în runda 11, în fața belgianului   Ryad Merhy. Armeanul conducea deja la puncte dar în urma unor serii  de lovituri  necruțătoare, pe care le-a administrat belgianului,  arbitrul a preferat să oprească  lupta declarându-l învingător, prin KO, pe armean.

Arsen Goulamirian a intrat în sala Palatulului Sporturilor din  Marsilia  pe  acordurile unei melodii de Nersig Ispiryan. În sală, steaguri armenești  au fost purtate de suporteri, inclusiv un tricolor  gigant.

“Dedică această victorie Franței și Armeniei”, a declarat după luptă noul campion mondial WBA al greilor. Arsen Goulamirian a oferit Franței primul titlu de campion mondial la box, după Jean-Marc Mormeck. Partida a fost difuzată, în direct pe Canal +, fiind urmărită  de milioane de telespectatori din Franța și alte  țări europene.

Născut în Armenia dar naturalizat în Franța, Arsen Goulamirian  a purtat la finalul partidei steagul armean și cel francez pe umeri.