Mihai Stepan Cazazian

BOTOȘANI / LA PAS PRIN ISTORIA ORAȘULUI… Ediția a II-a

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

            În data de 2 iunie 2017, la inițiativa Asociației „Pro Urban” din Botoșani, atrăgând un număr de peste 50 de tineri entuziaști elevi de liceu, pe străzile urbei noastre, s-a desfășurat a doua ediție a Concursului „La pas prin istoria orașului…”.

            Amintim că în 2015 prima ediție a avut un mare succes, atât în rândul tinerilor participanți, cât și în rândul elevilor care s-au implicat ca voluntari în organizarea și desfășurarea concursului de tip „Treasure hunt”. La solicitarea tuturor celor implicați în prima ediție, dar și a tinerilor entuziaști din municipiul Botoșani, Asociația „Pro Urban” a decis să își asume provocarea organizării celei de  a doua ediții a Concursului „La pas prin istoria orașului…”, de această dată selectând obiectivele de patrimoniu din lista celor care au aparținut sau mai aparțin comunităților armene și evreiești din Botoșani.

Proiectul a fost sprijinit financiar de Municipiul și Consiliul Local Botoșani, acordând astfel un interes sporit acestui eveniment. Obiectivele vizate, spre a fi descoperite de echipele de elevi participanți în concurs, fac parte din patrimoniul cultural-artistic al comunităților armenilor și evreilor din oraș. S-a dorit, prin urmare, valorificarea și promovarea acestora, aducerea la cunoștința publicului larg, cu precădere al celui tânăr, a valorilor artistice din Botoșani, sensibilizarea și conștientizarea necesității conservării acestui vast patrimoniu cultural, care nu poate fi considerat exclusiv al celor două comunități, ci se integrează în patrimoniul general al municipiului. Zece echipaje a câte trei elevi s-au deplasat pe un traseu cuprinzând zece dintre cele mai interesante obiective de patrimoniu (cinci dintre ele aparținând comunității evreiești și cinci – celei armene), descoperindu-le pe baza unor indicii oferite de organizatori. În finalul Concursului, entuziasmul și efortul participanților a fost răsplătit prin oferirea de premii, cadouri și diplome, tinerii manifestându-și bucuria și interesul prin rugămintea de a mai organiza ulterior și alte concursuri de acest fel.

Lucian Baleanu

Responsabil proiect