Mihai Stepan Cazazian

BOTOȘANI / Festivitate de premiere

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

la prima ediție a Festivalului de Caricaturi și Epigrame „Cik Damadian”

Uniunea Armenilor din România, Sucursala Botoșani, a găzduit, în 29 mai, festivitatea de premiere a primei ediții a Festivalului de Caricaturi și Epigrame „Cik Damadian”.

Cei 44 de participanți la concurs au avut de realizat caricaturi sau epigrame cu și despre armeni. Astfel, 35 de persoane, din diferite părți ale țării, s-au înscris la categoria Epigrame, iar nouă, la categoria Caricaturi. Câștigătorii la categoria Epigrame au fost Constantin Moldovan, care a obținut premiul I, premiul al II-lea, Laurențiu Rotaru, al III-lea, Vili Aflorăresei, iar Sorin Finchelstein a obținut Mențiune.

La categoria Caricaturi, Dorin Axinte a obținut premiu I, Maria Avramescu, premiul al II-lea, Leonte Năstase, premiul al III-lea, iar Carmen Țanu, Mențiune.

În perioada 1 martie-15 mai cei interesați de cultura armeană s-au putut înscrie la prima ediție a Festivalului de Caricaturi și Epigrame „Cik Damadian”, la inițiativa președintelui Uniunii Armenilor din România, Sucursala Botoșani, Cristian Lazarovici. Aceștia și-au trimis creațiile până pe 15 mai, după care a urmat o perioadă de evaluare a lucrărilor, iar astăzi câștigătorii au primit diplome, premii în bani, dar și câte o carte cu toate lucrările din concurs, epigrame și caricaturi.

Juriul care a ales câștigătorii a fost format din Varujan Vosganian, Mihai Babei, membru al Uniunii Scriitorilor din Botoșani, Mihai Pînzaru-PIM, care este grafician și caricaturist, Florin Grosu, artist plastic botoșănean și Cristian Lazarovici.

vezi articolul și video din monitorulbt.ro