Mihai Stepan Cazazian

BOTOȘANI / Crăciunul și Boboteaza la armeni

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

IMG_3904

Pe 6 ianuarie  în biserica armeană  Adormirea Maicii Domnului din Botosani s-a sărbătorit  Nașterea si Botezul Domnului nostru Iisus Hristos.

La sfarsitul slujbei tanarul student Vlad Damian ,de la Institutul de Teologie din Etchmiazin, impreuna cu preotul Krikor au dat citire Pastoralei Sanctitatii Sale Karekin II-lea  Catolicos si Patriarh Suprem al tuturor armenilor , precum si mesajul de An Nou adresat binecredinciosilor de catre ierarhul Bisericii Armene din România P.S. Episcop Datev Hagopian cu prilejul sfintelor sarbatori.

yfguyj

Dupa sfintirea apei, crucea a fost scoasa din cristelnită,conform traditiei, printr-o licitatie organizata de Consiliul Parohial prin dl. Lazarovici Gheorghe, dupa care preotul împreuna cu tanarul student au sfintit casele enoriasilor cu apa sfintita. Totodata,  in aceasta binecuvantata zi, prin grija U.A.R., doamna Viorica Popa a împărtit daruri copiilor din cadrul comunitatii.

La Iasi pe data de 5 ianurie s-a celebrat liturghia de Ajun a Craciunului, iar la final tanarul student, Avedis Stepanian a dat citire pastoralei P.S. Datev Hagopian adresate enoriasilor cu prilejul sfintelor sărbători.