Mihai Stepan Cazazian

Black Sea Tradenet la Constanta

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

In data de 30 mai 2012 s-a derulatla Constanta  o noua etapa a Proiectului Black Sea Tradenet, care este implementat de catre cinci  Camere de Comert, un Centru National pentru IMM-uri si un Centru de Comert Exterior din cinci tari partenere: Armenia, Bulgaria, Grecia, Romania si Turcia. Proiectul are ca scop cunoasterea legislatiei comerciale si a mediilor de afaceri din tarile partenere, precum si facilitarea investitiilor straine. Finalitatea acestui proiect consta in elaborarea Atlasului Comercial Tradenet tradus in cele cinci limbi, ca un ghid pentru dezvoltarea afacerilor intre companii din tarile participante. În plus, pe 18 şi 19 septembrie este stabilit un eveniment de brokeraj care va avea loc în Grecia, la care sunt invitate sa participe mai multe firme din Constanţa.

La aceste dezbateri, care s-au desfasurat in prima parte a zilei in sala de sedinte a Hotelului Malibu din Mamaia, Uniunea Armenilor din Romania Filiala Constanta a participat in calitate de invitat fiind  reprezentata de dl. Sergiu Sarchizian.

Fiecare delegatie si-a prezentat tara, situatia economica din prezent, legislatia care guverneaza mediul de afaceri, precum si facilitatile oferite investitorilor straini.

          In cea de-a doua parte a zilei, comunitatea armeana din Constanta a avut placerea sa o aiba ca invitata pe Dna. Violeta Virabyan, reprezentanta Centrului Naţional pentru Dezvoltarea IMM-urilor din Erevan. Musafira noastra a fost surprinsa sa afle ca in Constanta exista o comunitate de armeni si a dorit sa viziteze in primul rand Biserica Armeana, unde la cunoscut pe preotul paroh Oshacan Khachatryan, recent venit din Armenia.

Dupa aceea, vizita a continuat la sediul  Uniunii Armenilor din Romania Filiala Constanta, unde au continuat dezbaterile pe marginea  Proiectului Black Sea Tradenet intr-un cadru mai larg. Mai multi conationali de-ai nostri, atat  potentiali investitori, dar si tineri studenti in economie s-au aratat interesati de situatia socio-economica a Republicii Armenia, dar si de facilitatile oferite de mediului investitional.

Seara s-a incheiat intr-o atmosfera destinsa, majoritatea celor prezenti depanand amintiri despre tara mama – Armenia si despre rudele lasate departe si totusi atat de aproape in suflet.

 Sergiu Sarchizian