Mihai Stepan Cazazian

Biblioteca Digitală a Bucureştilor pune la dispoziție 670 de cărți armenești în format digital

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

[Evanghelie, Caffa, 1351]

Conform news.ro  Biblioteca Digitală a Bucureştilor este din nou online, începând de joi, 18 ianuarie, după intervenţia unei echipe de specialişti de la Compania Municipală Tehnologia Informaţiei, care a efectuat în ultimele săptămâni un audit amănunţit al sistemelor hardware şi software destinate acestui proiect, a anunţat Primăria Municipiului Bucureşti.

Site-ul digibuc.ro este accesibil gratuit pentru orice persoană interesată. 

Potrivit PMB, accesul publicului la conţinutul Bibliotecii Digitale a fost restricţionat la sfârşitul lunii octombrie 2017 din cauza defectării mai multor servere şi a aplicaţiei care gestiona baza de date, în condiţiile în care nu exista un contract în vigoare pentru mentenanţă a sistemului în parametrii necesari bunei funcţionări. La această situaţie s-a ajuns în urma unor erori de management.

Noul manager al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, Zvetlana Preoteasa, va dispune toate măsurile necesare pentru achiziţia echipamentelor şi serviciilor necesare continuării şi dezvoltării acestui proiect unic în România.

La secțiunea colecții,  rubrica “Multiculturalitatea bucureşteană : COMUNITATEA ARMEANĂ”  putem parcurge, în format digital, 670 de titluri de cărți aflate în patrimonial  Bibliotecii Eparhiei Armene din București. Reamintim că în anul 2010 Biblioteca Metropolitană a semnat un parteneriat cu Parohia Armeană din București prin care se angaja să digitalizeze fondul de carte veche aflat în Biblioteca Dudian.

Rodul acestei colaborări poate fi văzut la adresa

http://digibuc.ro/colectii/patrimoniul-cultural-armean-c1470