Redactor

Bazarul armenesc de la Gherla a fost un succes. Specialitatile culinare s-au topit in cateva clipe!

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Sfarsitul de saptamana a adus un eveniment deosebit de interesant, cu specific traditional, organizat de tinerii armeni din Gherla. Este vorba de prima editie a unui bazar, cu produse de artizanat si specialitati culinare. Alaturi de armenii gherleni au sosit in oras prietenii lor din Bucuresti,Iasi, Botosani sauPiatra Neamt, care au adus pentru eveniment produse realizate chiar de ei sau de rudele lor.

Cu cea mai mare priza la public au fost, asa cum era de asteptat, salatele si frigaruile, preparate dupa retete traditionale, dar si dulciurile, care au atras cei mai multi cumparatori. La loc de cinste a fost si hurutul, folosit la prepararea celebrei ciorbe de urechiuse, din care s-au vandut cateva zeci de borcane. Pe tarabe s-au aflat carti si reviste de cultura si istorie armeana, produse de artizanat, de la margele, lantisoare, cutiute, la pietre pictate, bijuterii, tesaturi etc. In cadrul evenimentului  fost prezentat si filmul “Armenopolis”, realizat de Riti Marta, cu imagini din oras. vezi video

Cu prilejul bazarului, la Gherla au sosit cateva autocare de la Cluj cu tineri, care, pe langa expozitia de la sediul UAR au putut vizita si cateva obiective din oras si din zona, reprezentative pentru comunitatea armeana si pentru vechiul Armenopolis.

gherlainfo.ro

vezi video

foto Paul Agopian

 

One Response to Bazarul armenesc de la Gherla a fost un succes. Specialitatile culinare s-au topit in cateva clipe!

  1. Cristina Rakedjian April 26, 2012 at 7:45 pm

    Bravo! ????? 🙂 La editia urmatoare va fi prezenta si tti oghi si jinghyalov hatz! 🙂