Mihai Stepan Cazazian

BARI (Italia) : COMEMORAREA GENOCIDULUI ARMEAN

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

DSCI3116

Cu ocazia comemorǎrii Genocidului Armean la Bari-Italia, ȋn 24 aprilie 2014 s-a fǎcut o Rugǎciune lȃngǎ Khacikar situat pe falezǎ aproape de Port. Pentru martirii armeni, pǎrintele Grigoris Siranian din Veneția, a cerut lui Hristos fiul lui Dumnezeu, rǎbdǎtor și mizericordios : odihnǎ eternǎ și milǎ, pentru ca El sǎ-i primeascǎ și sǎ-i glorifice cu Sfinții care stau ȋn dreapta.Toți cei care erau prezenți ținȃndu-se de mȃnǎ au recitat Tatǎl Nostru, manifestȃnd ȋn acest fel sincera lor partecipare.
Ȋn aceeași dupǎ-amiazǎ ȋn Sala Consiliarǎ a Primǎriei din Bari, a fost proiectat filmul “La Masseria delle Allodole” ( “Ferma Ciocȃrliilor”) de Paolo și Vittorio Taviani, fǎcut dupǎ romanul cu același nume al scriitoarei Antonia Arslan. A urmat o Conferințǎ-dezbatere ȋn care au intervenit Rupen Timurian, coordinatorul și reprezentantul Comunitǎții armene din Bari,cȃt și Primarul, Michele Emiliano care au comentat filmul. Primul, și-a amintit de ȋnvǎțǎmintele propriului tatǎ care i-au transmis credința, dragostea și nu ura; al doilea a afirmat cǎ Bari, oraș ecumenic, primitor și atent cu identitǎțile minoritților, s-a ȋmbogǎțit și datoritǎ prezenței fraților Armeni, harnici lucrǎtori și persoane responsabile.
Au fost prezente numeroase persoane, reprezentanți ale autoritǎților locale,cȃt și membrii unor asociații italiene și armene.


 IMGP4547


1533210_203397349856860_448895909_n-2_resized

Text și fotografii de

  Simona Paula Dobrescu