Simona Paula Dobrescu

BARI / În numele PĂCII și al JUSTIȚIEI

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Duminică 18 octombrie 2020 la ora 10.30, în Biserica Sfântul Grigore Armeanul, situată în centrul vechi al orașului Bari, vis-a-vis de Bazilica Sfântul Nicolae am asistat la slujba pentru Pace și pentru comemorarea victimelor conflictului dintre Armenia și Azerbaidjan.                     

Acțiunea demnă de amintit a fost realizată cu sprijinul comunității  armene din Bari. Toți cei prezenți prin  diverse rugăciuni au cerut bunului Dumnezeu darul prețios al Păcii, Pace care, așa cum spun Psalmii în Vechiul Testament, nu există fără Justiție.

“Îți încredințăm, oh Dumnezeule doamne, pe frații noștri, Morți în război, dar căzuți în brațele Tale, Unde există Pacea adevărată, pentru care ei au luptat, Pace, pe care Te implorăm s-o dăruiești întregii omeniri. “

Slujba în rit catolic a fost celebrată de părintele Rachid Mistrih, franciscan, OFM(Ordinul Călugărilor Minori) “ministru” regional în Siria, Iordania, Țara Sfântă și director al unei școli catolice la Amman. În timpul slujbei au fost commemorate și victimele exploziei de la Beirut, franciscanii pieriți în războiul din Siria, alături de toate victimele nevinovate ale acelei națiuni. 

După slujbă, pe jos, ne-am îndreptat către locul unde se află Khacikarul din Bari, poziționat pe faleză, cu fața spre mare, spre Răsărit, fluturând steagul Italiei, al Armeniei și cel al Păcii.                   

Simona Paula Dobrescu