Mihai Stepan Cazazian

Bacăul se înfrățește cu municipiul Hrazdan din Republica Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Municipiul Bacău urmează să se înfrățească cu municipiul Hrazdan, din provincia Kotayak a Republicii Armenia. Consiliul Local a votat în unanimitate demararea procedurilor, la ultima ședință a legislativului local.

Ședință Consiliul Local Bacău

Orașul Hrazdan este situat la 45 de km de Erevan, capitala Armeniei și are o populație de peste 40 de mii de locuitori, fiind un importat centru economic, cultural, educațional, istoric, religios și sportiv, se arată în proiectul votat de consilieri.

Bazele înfrățirii au fost puse în septembrie anul trecut, când ambasadorul Armeniei la București a avut o întâlnire cu primarul Cosmin Necula. Înfrățirea va avea ca urmare dezvoltarea unei serii de colaborări și schimburi de experiență pe plan administrativ, cultural, turistic, etc. De asemenea, vor fi organizate o serie de activități culturale, sportive și vizite reciproce.

Ca un prim pas, în perioada 23-27 octombrie, o delegație a orașului Hrazdan va vizita Bacăul. Consiliul Local a alocat suma de 13.748 de lei pentru acoperirea cheltuielilor prilejuite de vizită.