Mihai Stepan Cazazian

BACĂU | Spațiul verde unde este…

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

…amplasat khacikarul, dezvelit anul trecut, se va numi „Piațeta Armenească”

Anul trecut, pe 10 iunie, a avut loc în municipiul Bacău un mult așteptat eveniment – dezvelirea și sfințirea unui Khacikar (cruce de piatră), pe locul unde s-a aflat, în apropiere, biserica armeană, demolată în 1977.

Avem bucuria să anunțăm că la inițiativa Uniunii Armenilor din România, sucursala Bacău ( președinte Vasile Agop) Consiliul Local al Municipiului Bacău a hotărât ca spațiul verde de la capătul străzii Șoimului ( fostă Armenească), unde se află amplasat khacikarul să se numească „Piațeta Armenească”. În hotărâre se mai spune că „Primarul Municipiului Bacău va aduce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri prin Direcția Urbanism și Direcția Patrimoniu.”

Nu putem decât să felicităm pe domnul Vasile Agop, pentru inițiativa avută și Primăria Bacău pentru hotărârea dată.

Încheiem citându-l pe viceprimarul orașului Bacău, dl. Liviu Alexandru Miroșeanu care într-o postare pe pagina sa de facebook scria :

„Bacăul s-a unit zilele acestea în celebrarea diversității și a istoriei sale, cu o decizie importantă a Consiliului Municipal. Zona, cunoscută simbolic băcăuanilor ca Piațeta Armenească, a căpătat acest nume oficial!

Prea puține elemente din prezent amintesc de splendoarea zonei locuite de armeni în Bacău, o adevărată “cucoană edilitară”, cum este numită într-o monografie a urbei noastre. Avem, însă, datoria de a face un recurs la memoria colectivă și a celebra oameni, locuri, comunități ce au conturat orașul așa cum este el! Gestul aduce un omagiu comunității armenești din Bacău și marchează importanța și contribuția acestora la dezvoltarea orașului nostru!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *