Redactor

BACĂU : Școala de vară / „Contribuția armenilor la istoria și cultura românilor”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

scoala-de-vara-UAR-2-655x360

In perioada 10-13 iulie, in organizarea Uniunii Armenilor din România, Inspectoratului Judetean Scolar, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” si a Colegiului National „Gheorghe Vrânceanu”, in parteneriat cu Societatea Cultural-Stiintifica „Vasile Alecsandri”, Institutia Prefectului si Scoala „Spiru Haret”, s-au desfasurat, la sediul UAR, cursurile unei interesante Scoli de Vara.
Elevii si studentii au participat, in cele patru zile, la multiple activitati educative, gen clase de Literatura si Pedagogie (lectura „Cartii soaptelor”, Arta de scriere creativa, Spiru Haret – creatorul scolii moderne românesti), Istorie (Armenii – istorie si cultura, Genocidul armean), Geografie (calatorii in timp pe strada armeneasca din Bacau), Educatie Nonformala (biblioteca vie, animatia sociao-educativa), Arta si Gastronomie (sufletul armenesc in creatii muzicale, filme si gastronomie).
Toate activitatile au avut un caracter deschis, interactiv, elevii fiind sprijiniti si indrumati de profesorii Laura Gavriliu, Monalisa Gavrilut, Dumitru Ficuta, invitati speciali fiind conf. univ. dr. Ioan Danila, poetul Dan Petrusca, Armand Agop si Cornel Agop, care au sustinut si condus dezbateri, colocvii, lecturi deschise, introduceri in gastronomia armeneasca si, in ultima zi, orele de muzica, auditii si vizionari de filme.

Gheorghe Baltatescu

„Am continuat si in acest an cursurile Scolii de Vara, la care au participat tineri armeni si români. Programul a fost unul ales si materializat de elevii si tinerii care s-au inscris, iar temele au primit suportul logistic si profesional din partea unor profesori cu aptitudini si experienta in acest gen de activitati. La final, pot sa spun ca organizatorii au reusit sa imbine activ si deschis activiatile teoretice cu cele practice si de divertisment. Din punctul de vedere al participantilor, Scoala de Vara de la Uniunea Armenilor, Filiala Bacau, a fost o frumoasa reusita.”

Vasile Agop, presedinte al Filialei Bacau a UAR

http://www.desteptarea.ro