Redactor

Babken Melkonyan, armeanul care va reprezenta România la Campionatul Mondial de Billiard “Bila 9”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

best_of_the_east_2010_hungary_10 - Copy

Este oficial ! Babken Melkonyan a fost invitat la Campionatul Mondial de Billiard “Bila 9” ce se va desfăsura în Qatar, luna iunie ! El a primit invitația în urma clasării bune în clasamentul Eurotour. Așadar România va fi prima oara reprezentată la un campionat mondial, gratie eforturilor lui Babken de a merge si de a juca excelent la toate etapele europene. Bravo încă o dată si îti ținem pumnii !

Dar cine este Babken Melkonyan, armeanul care va reprezenta România ?

E un tip micuţ, slăbuţ, dar cînd intră într-un club de biliard, stîrneşte rumoare. Umblă mai mereu îmbrăcat sport, se tunde scurt şi seamănă izbitor cu gemenii Karamian din fotbal. Nu întîmplător. Şi el este tot armean de origine, dar e stabilit în România de 22 de ani. Babken Melkonian (30 de ani) este cel mai de temut jucător din ţară în sporturile cu tacul, biliard sau snooker. În urmă cu 11 ani juca biliard de cartier, cu prietenii, pe regula “neagra la colţul opus”. “Credeam că ştiu tot, dar m-am înscris la un concurs, unde m-a bătut un grec, Yanis, de parcă nici n-aş fi fost la masă. Mi-am zis că a fost un accident. Dar după două săptămîni, m-am înscris iar la o competiţie şi am jucat tot cu el în primul tur. M-a eliminat la fel de uşor. Atunci mi-am dat seama că, de fapt, nu ştiam nimic despre adevăratul biliard”, se confesează Babken.

De atunci s-a apucat să înveţe. Singur. Jucînd mii de ore, inclusiv cu jucători mult mai bine cotaţi. “Am progresat repede şi după cîteva luni am început să mai cîştig şi eu”. Acum este numărul 1 în România, dar şi în estul Europei. După 9 ani de dominaţie totală a polonezilor, Babken a ocupat anul în 2010 locul întîi în circuitul “Dynamic Best of the East”.

citește mai mult pe http://www.gsp.ro