Mihai Stepan Cazazian

Aznavour mulţumeşte Franţei

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Charles Aznavour a ţinut să mulţumească şefului de stat francez pentru lupta sa în favoarea recunoaşterii Genocidului Armean. Cântăreţul şi-a exprimat într-o scrisoare adresată lui Nicolas Sarkozy  “sentimentele de mândrie, de recunoştinţă şi de dreptate”, după adoptarea legii care transformă în infracţiune negarea oricărui genocid, inclusiv cel al armenilor.

“Cu zece ani în urmă, Franţa i-a făcut mândri pe cei  500.000 de francezi de origine armeană, devenind primul stat din lume care a recunoscut în mod oficial Genocidul Armean”, spune Charles Aznavour. “Astăzi suntem mândri că Adunarea noastră Naţională a susţinut transformarea în infracţiune a negării Genocidului”, adaugă el.

“Dumneavoastra v-aţi exprimat în mod repetat cu privire la condamnarea negării genocidului prin lege, subliniind în mod întemeiat că libertatea de exprimare nu înseamnă manipularea istoriei şi nici negarea dovezilor istorice,” a scris cântăreţul de origine armeană, în scrisoarea adresată preşedintelui.

“În timpul vizitei dumneavoastră de statla Erevan, din octombrie anul trecut , aflându-vă  la Memorialul GenociduluiArmean, aţi făcut un apel ca Turcia să-şi revizuiască istoria, scrie în continuare Charles Aznavour, şi aţi reiterat angajamentul dumneavoastra pentru adoptarea unei legi franceze care să condamne Genocidul Armean.”

Cântăreţul a fost numit în 2009 ambasador al Armeniei în Elveţia şi reprezentant al ţării la Oficiul European al ONU (Geneva).

Adunarea Naţională a adoptat joi un proiect de lege al UMP care prevede sancţionarea tuturor celor care neagă Genocidul, înfuriind astfel autorităţile turceşti. Textul urmează să fie acum introdus pe ordinea de zi a Senatului.