Redactor

Aznavour ajută Haiti

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Agenţia France Presse ne informează că mai multe vedete din Franţa s-au alăturat iniţiativei venite din partea reputaţilor cîntăreţi Charles Aznavour şi Youssou N’Dour, de a înregistra un videoclip cu scopul strîngerii de fonduri pentru victimele din Haiti. „Un gest pentru draga Haiti“ va fi difuzat pe mai multe posturi TV din Franţa, îndemnînd telespectatorii să facă donaţii.

Melodia a fost compusă de cîntăreţul de muzică hip hop Neg’Marrons, iar fiecare din cele 40 de vedete participante în proiect au contribuit cu cîte un vers, a spus purtătorul de cuvînt al postului muzical Trace TV. Printre numele mari care s-au alăturat inţiativei lui Charles Aznavour, un francez de origine armeană şi a lui N’Dour, senegalez de origine, s-au numărat textierul Grand Corps Malade, rapperii Passi şi Stomy Bugsy. Anthony Kavanagh, născut în Haiti, actor de stand-up comedy, care în prezent locuieşte în Canada, l-a rugat pe Charles Aznavour să organizeze un teledon pentru strîngere de fonduri pentru Haiti, unde mii de oameni sînt speriaţi de moarte după cutremurul ce a avut loc. „Trebuie să facem ceva. Trebuie să trimitem bani. Nu a mai rămas nimic acolo, decît dezastrul şi mizeria“, a spus Kavanagh.

Rapperul Kery James, ai cărui părinţi sunt de origine haitieni, va organiza un concert de caritate, iar scenaristul francez Robert Hossein a spus că va dona toate fondurile strînse în urma unui spectacol pentru ajutorarea sinistraţilor.

Charles Anavour a mai avut o asemenea iniţiativă după cutremurul din 7 decembrie 1988 din Armenia. Atunci, în colaborare cu mai mulţi artişti din Franţa a lansat melodia „Pour Toi Armenie“ pentru strîngerea de fonduri destinate sinistraţilor. Iar în următorii ani a continuat să adune fonduri pentru Armenia prin intermediul fundaţiei sale „Aznavour pentru Armenia“.