Mihai Stepan Cazazian

AUTO / Pilotul libanez Alex Demirdjian intră în galeria marilor piloți de curse

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Pilotul libanez Alex Demirdjian s-a clasat pe locul 3 în cursa de anduranță, de 24 de ore, de la Spa-Francorchamps (Belgia), al doilea circuit ca importanță din competiția Blancpain Endurance Series. Acest rezultat excelent plasează numele lui Demirdjian alături de piloții importanți ai acestui tip de competiție după debutul de pe circuitul de la Monza (Italia).

Mașina Ferrari 488 GT3 a lui Demirdjian, este vopsită în culorile drapelului libanez și armean.  Primele ore ale cursei au fost dificile pentru șoferul libanez, datorită aglomerației de pe circuit (64 de mașini înscrise în concurs). Cu toate acestea, datorită mai multor incidente și retrageri, el s-a apropia, treptat, de mașinile aflate în vîrful plutonului. Și, în ciuda a trei penalități, Demirdjian – alături de coechipierii Toni Vilander, Nicolas Minassian și Davide Rizzo  – a reușit să recupereze. Astfel echipa Ferrari a ajuns de pe poziția a  10-a pe 6, iar apoi pe a treia poziție, pe care nu a mai cedat-o pînă la sfîrșitul cursei. Datorită strategiei lor câștigătoare și a eficieței celor patru piloți, Demirdjian și echipa sa au urcat astfel pe podium.

“Nu pot să descriu bucuria cu privire la ceea ce am obținut astăzi”, a declarat Demirdjian, “Ce sentiment minunat de a putea ridica cele două steaguri, libanez și armean, pe podium. Scopul meu a fost să amintesc că aceste două popoare … pot străluci în cele mai înalte sfere internaționale”.