Mihai Stepan Cazazian

AURORA / 470.000 de dolari pentru programul de ajutorare a Arțakh-ului iar inițiativele umanitare vor continua

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

9 februarie 2021 – Erevan, Armenia – Inițiativa Umanitară Aurora continuă să-și extindă programul umanitar în Arțakh. Reputația internațională a Aurorei și vasta sa rețea de donatori angajați, experți, lucrători umanitari și beneficiari sunt mobilizați pentru a sprijini oamenii din Arțakh și pentru a asigura soluții eficiente pe teren. Având în vedere amploarea programului de ajutorare al Aurorei, s-a decis apelarea la un expert local cu experiență relevantă, Narine Aghabalyan, fost ministru al Educației, Științei și Sportului din Republica Arțakh, alăturându-se echipei Aurora pentru a conduce proiectul.

„ Aurora a susținut deja aproximativ cincizeci de proiecte axate pe nevoile imediate ale rezidenților afectați din Arțakh. Suntem foarte încântați să o primim pe Narine în echipă și suntem încrezători că expertiza sa va duce programul la un nou nivel ”, a declarat Arman Jilavian, membru al consiliului de administrație al Inițiativei Umanitare Aurora. În urma războiului, Aurora a acordat ajutor direct locuitorilor din Arțakh pe baza inițiativei de finanțare colectivă #AraratChallenge și a alocat deja 473.000 de dolari programului. În colaborare cu organizațiile partenere, #AraratChallenge susține 48 de proiecte axate pe furnizarea de bunuri esențiale persoanelor strămutate și reconstrucția infrastructurii civile din Arțakh prin sprijin financiar, precum și prin conectarea voluntarilor pregătiți pentru a-și dona timpul și expertiza cu organizațiile umanitare care au nevoie de asistență pe teren

„Depășirea consecințelor războiului de toamna lui 2020 din Arțakh este o provocare pentru fiecare armean. Aurora ne poate uni pe toți și ne poate ajuta să realizăm acest lucru. Uniți, putem face mult mai mult decât credem că putem ”, a spus Narine Aghabalyan.

Originară din Artsakh, născută în 1967 în Stepanakert, a ocupat funcții succesive în guvernul Republicii Arțakh în 2009-2020. Timp de mai bine de 8 ani, Narine Aghabalyan a fost ministru al culturii și tineretului, apoi a ocupat funcția de ministru al educației, științei și sportului înainte de a se alătura inițiativei umanitare Aurora. În noua sa funcție de manager al programului Arțakh, Narine Aghabalyan va supraveghea implementarea proiectelor în regiune, care sunt susținute de Aurora, precum și dezvoltarea unei platforme umanitare pentru a conecta toate părțile interesate sub auspiciile Inițiativei Umanitare Aurora legate de Arțakh.

din comunicatul primit la redacție de la auroraprize.com