Arhiepiscopia Armeana

Au răsunat clopotele bisericilor Eparhiei Armene din România pe 23 și 24 aprilie

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 Armenii din România și-au unit ruga cu toți armenii de pe pământ pe 23 și 24 aprilie pentru comemorarea sfinților martiri al Genocidului Armean.

 Prin binecuvântarea P.S. Episcop Datev Hagopian, pe 23 aprilie la orele 20°°, au răsunat clopotele Catedralei Armene Sfinții Arhangheli din București, totodată și cele ale bisericilor din întreaga Eparhie cu o durată de trei minute;  fiecare armean a stins lumina din casă și a aprins o lumânare, astfel participând și fiind părtaș la comemorare.

A doua zi, la orele 11°°, s-a ținut un moment de reculegere în memoria sfinților martiri, apoi din nou au răsunat clopotele bisericilor. P.S. Episcop Datev Hagopian a tinut în Catedrala Armeană o rugăciune către sfinții noștri martiri  pentru a fi mijlocitori la Domnul pentru noi,  cei de astăzi și generațiile viitoare. La ceremonie erau prezenți excelența Sa Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Armenia dl. Sergey Minasyan, președintele U.A.R. dl. Varujan Vosganian, soborul clerical.

Cei prezenți apoi au depus coroane de flori la Hacikarul din Curtea Catedralei ridicat în memoria sfinților martiri din 1915. D-na preoteasă soprană Armine Khachatryan a intrepretat cu deosebit talent două cântece de Komitas:  ,,Krunk’’ și Garun a’’.

 P.S. Episcop Datev Hagopian cu ocazia împlinirii  a 105 ani de la Genocidul Armean a adresat un îndemn fiilor credincioși ( vezi mesajul publicat aici )

Biroul de presă al Eparhiei Armene din România

One Response to Au răsunat clopotele bisericilor Eparhiei Armene din România pe 23 și 24 aprilie

  1. Mocanu April 25, 2020 at 3:20 am

    ce ar putea face Romania ? trebuie ca romani sa recunoastem acest genocid, chiar asa de slabi suntem ?