Mihai Stepan Cazazian

ASTRA FILM FESTIVAL / Documentarul „Satul femeilor” de Tamara Stepanyan, în competiție la secțiunea Europa Centrală și de Est

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

După o ediție de colecție desfășurată în aer liber, în centrul istoric al Sibiului și în locații din miraculosul Muzeu Astra, Festivalul Internațional de Film de la Sibiu își cheamă spectatorii pentru a doua parte a festivalului, care va avea loc în online, în perioada 16-25 octombrie. Provocarea e mare: 41 de filme bune în 10 zile. Dintre aceste filme, 10 concurează în Competiția „Voci emergente ale documentarului”, iar alte 10 în Competiția „Europa centrală și de Est”. În plus, publicul mai poate alege să vadă 10 dintre cele mai apreciate filme ale ediției Astra Film Festival 2020 Open Air și alte 11 filme din Arhiva de aur a Festivalului. 

Pentru a viziona online filmele, cinefilii, trebuie să se afle pe teritoriul României. Pentru un film se plătesc 2 euro, iar abonamentul care permite vizionarea întregului program costă 20 euro. Plata se face online. 

În Competiția „Europa Centrală și de Est” participă și documentarul Satul femeilor realizat în 2019 de Tamara Stepanyan (coproducție Armenia, Franța – 81′). Filmul prezintă comunitatea rurală Lichk din Armenia (aflată lângă lacul Sevan) unde trăiesc doar femei, copii și bătrâni iar bărbații sunt plecați nouă luni pe an la muncă, în Rusia.