Mihai Stepan Cazazian

ARȚAKH | Un ”Tumo Box” a fost instalat în Martakert

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Pe 10 februarie, datorită binefăcătorilor care s-au alăturat inițiativei de extindere a programului educațional „Tumo Armenia”, a fost instalat un Tumo Box în orașul Martakert, Arțakh.
Zara Budaghyan, șeful departamentului de comunicare, evenimente și relații publice al Tumo Creative Technologies Center, a remarcat cu entuziasm că acesta este prima Tumo Box din Arțakh.
„Containerele Tumo sunt de fapt niște mini-Tumos echipate tehnic care pot fi instalate în orice oraș mic. Fiecare container conține 16 posturi de lucru, conexiune la internet, instrumentele necesare coaching-ului. În Martakert locuiesc 12 tineri de la 12 la 18 ani care vor urma programul educațional Tumo și se vor deplasa periodic la centrul Tumo din Stepanakert pentru a participa la cursurile și atelierele fiindu-le asigurat transportul”, a spus Z. Budaghian.

Potrivit lui Marie-Lou Papazian, directorul general al programului Tumo din Martakert aceste centre pot oferi cunoștințe în 14 domenii către 320 de tineri pe săptămână. „În acest an vor fi deschise noi Tumo Box în orașele Askeran și Martuni”, a adăugat Marie-Lou Papazyan.

Potrivit ministrului Educației și Științei din Republica Arțakh, Anahit Hakobyan, acum când Arțakhul se confruntă cu multe probleme dificile, este nevoie de tineri care să cunoască tehnologii inovatoare. „Tinerii din Arțakh trebuie să fie pregătiți pentru orice, trebuie să fie capabili să se orienteze corect în orice situație”, a spus Anahit Hakobyan.

după Artsakhpress