Mihai Stepan Cazazian

ARȚAKH / Școala „Așot Ghulyan” din Stepanakert și-a reluat activitatea cu 400 de elevi, dintre care unii provin din Șuși și Hadrut

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

La Stepanakert, redeschiderea școlii Așot Ghulyan, școala numărul 2 din capitala Arțakh, a avut loc astăzi, 27 noiembrie. Pe lângă elevi au fost prezenți, reprezentanți ai Ministerului Educației, Științei și Culturii, oficiali ai forțelor ruse de menținere a păcii, oficiali ai Ministerului Culturii, profesori, precum și părinți ai copiilor, elevi. Generalul Serghei Zhmurin, șeful Centrului pentru Managementul Forțelor Ruse pentru Pace din Nagorno-Karabakh, a declarat că una dintre prioritățile soldaților săi a fost deschiderea tuturor școlilor din Arțakh. Clopoțelul școlii a sunat datorită unui elev venit de la Școala Centrală din Șuși – oraș preluat de azeri. Directoarea acestei școli din Stepanakert, Laura Martirosyan, a spus că școala funcționa deja din 18 noiembrie cu 6 profesori și un număr mic de elevi.

„Numărul de elevi a crescut și continuă să crească. În prezent, din diferite localități din Arțakh, Șuși, Hadrut, elevii s-au alăturat școlii noastre, care are în prezent 400 de elevi. Personalul didactic a fost completat, ajungând, în prezent la jumătate din personalul dinainte de război. Dar alți profesori vor veni în curând. De asemeni problema încălzirii școlii a fost rezolvată ”, a spus Laura Martirosyan.