Mihai Stepan Cazazian

ARȚAKH / Premiu pentru dr.Carolann Najarian, medic și filantrop

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Marți, 16 aprilie, dr. Carolann Najarian a primit prestigioasa medalie “Vachakan Barepasht” de la președintele Arțakh-ului, Bako Sahakyan. Premiul recunoaște serviciile sale remarcabile în Arțakh – în timpul și după război – ca medic de teren, consilier în domeniul sănătății, lucrător umanitar și filantrop.

La ceremonia privată ce a avut loc, președintele Sahakyan a subliniat activitatea patriotică exemplară a doctorului Najarian și și-a exprimat speranța că aceasta va continua să sprijine dezvoltarea lui Arțakh-ului.

Urmașă a unor supraviețuitori ai genocidului armean, Carolann Najarian a fost printre primii care au răspuns după cutremurul devastator din 1988 din Armenia. În calitate de președinte al Armenian Health Alliance, Inc. , ea a condus o serie de activități medicale, făcând peste 50 de călătorii în Armenia pentru a oferi ajutor medical regiunii distruse.
De atunci, ea a fost parte integrantă a mișcării de reconstrucție a Armeniei și Arțakului, conducând și sprijinind o serie de inițiative. Acest premiu este unul dintre numeroasele premii pe care le-a primit pentru activitatea sa filantropică. Acestea includ Premiul Umanitar oferit de Boston University’s School of Medicine Alumni Association (2004), Medalia de Onoare oferită de Ellis Island  (1999), Premiul Armenian International Women’s Association Achievement (1997), Premiul Haystack Award for Charity, United Church of Christ, (1996) și Premiul “Vahan Cardashian” al Armenian National Committee’s  (2017).

Dr. Najarian a fost însoțită de soțul ei, George, alături de prieteni și colegi de la Fondul “Hayastan” și Fundația Tufenkian, care continuă eforturile de a dezvolta Arțakh-ul.

Aceasta a fost prima vizită a doctorului Najarian în Arțakh în ultimii 12 ani. Împărtășindu-și impresiile, ea a spus: “Mă simt fericită și norocosă să văd că Arțakh-ul a fost complet transformat. Văd oameni fericiți care umblă pe străzi în pace … “. Soțul ei, George Najarian, a adăugat: “Arțakh este inima Armeniei. Locuitorii din Arțakh au luptat în prima linie iar noi, cei din Diaspora, am luptat pe alte fronturi, oferind sprijin financiar și material poporului din Arțakh “.

Reprezentanții Fundației Tufenkian au fost onorați să stea alături de Carolann Najarian, membru valoros al familiei Fundației Tufenkian, care a primit această recunoaștere bine meritată.

din Comunicatul de presă al Fundației Tufenkian