Redactor

Armenii din Moldova, eroi ai “Cărţii şoaptelor”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Uniunea Armenilor din Romania- Filiala Iasi in parteneriat cu Muzeul Literaturii Romane din Iasi au organizat joi, 5 iulie 2012, orele 17, 00 o intalnire cu iubitorii de carte, dornici de a cunoaste trecutul armenilor stabiliti in Moldova.

Invitat special si Prelector a fost scriitorul Varujan Vosganian, Preşedintele Uniunii Armenilor dinRomania, moderatorul evenimentului fiind D-nul Valentin Talpalaru.

D-nul Varujan Vosganian, prin talentul sau narativ, a adus la viata pagini de poveste  ale armenilor stabiliti in  Moldova, intalnirea derulandu-se ca un film viu, viata personajelor din „ Cartea Soaptelor” devenind prezent pentru invitatii veniti in numar mare la intalnirea de la Muzeul LiteraturiiRomane din Iasi. Printre invitati s-au aflat d-nul Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean din Iasi, d-nul Liviu Bratescu, Directorul Ateneului Tatarasi Iasi, D-nul Victor Chirila, Vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi si alte personalitati ale orasului nostru, intalnirea fiind una foarte productiva pentru promovarea culturala a Iasului, ce se doreste a fi Capitala Europeana a Culturii.

http://www.uariasi.ro/articol/armenii-din-moldova-eroi-ai-cartii-soaptelor/487/