Mihai Stepan Cazazian

Armenii din România sprijină proiectele Fondului ARMENIA

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Comunitatea armeană din România participă în acest an la Teledonul organizat în data de 25 noiembrie, la Los Angeles, prin intermediul Ambasadei Armeniei la Bucureşti, al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România şi al Uniunii Armenilor din România. Acţiunile premergătoare participării la acest Teledon au avut loc pentru a sensibiliza opinia publică. În acest sens revista Ararat a postat pe pagina de net anunţuri, au fost trimise comunicate la abonaţii revistei din toată ţara, prin intermediul Bisericii, la slujbele din oraşele Bucureşti, Suceava, Constanţa, Gherla şi Dumbrăveni s-a făcut apel la credincioşi pentru a face donaţii primele sume strînse fiind din partea Preacuviosului Arhim. Datev Agopian, eparh al Bisericii Armene din România, senatorul Varujan Vosganian, preşedinte al UAR, Varujan Pambuccian, vicepreşedinte şi deputat al UAR în Parlamentul României, Prelaţii Bisericii Armene din România alţi membri ai comunităţii.
Se estimează că se vor strînge cca 15 mii de dolari din comunităţile armene din Bucureşti, Galaţi, Botoşani, Cluj, Gherla. A fost făcută o donaţie importantă, de 10.000 de dolari, dde către domnului Agop Kîrmîzian, om de afaceri,  membru marcant al comunităţii din România.

În ziua de 25 noiembrie între orele 18 pînă în dimineaţa zilei de 26 Ambasada Armeniei va fi deschisă pentru a primi donaţii din partea celor care doresc să ajute la acest proiect numit Apa este viaţa. De asemenea Clubul UAR va fi deschis în ziua de joi 25 noiembrie între orele 18-22 şi se va putea viziona, în direct, teledonul.

Informaţii despre teledon au fost anunţate şi în programele posturilor naţionale de televiziune  TVR 1 şi TVR3

Deşi în România Fondul Armenia nu are o structură organizatorică, armenii au participat deja la un proiect care a vizat dotarea cu calculatoare a unei şcoli din Armenia. Proiectul s-a materializat în colaborare cu comunitatea armeană din Argentina în anul 2009.

Sprijiniţi Fondul Armenia şi în acest proiect important !

2 Responses to Armenii din România sprijină proiectele Fondului ARMENIA

  1. Krikor Krikorian November 27, 2010 at 3:59 am

    In timp ce asistam impreuna cu familia Teletonul Armenian Fund am vazut deodata nume urmate de Romania in frunte cu sarpazan Datev. Am sarit cu toti in sus de bucurie si emotie.
    Este cel mai frumos gest de solidaritate cu Aremnii din toata lumne si un mare ajutor pentru fratii si surorile noastre din Artsakh.
    Felicitari

  2. Tivadar Mircea December 6, 2010 at 12:45 pm

    Cati donatori au fost din Romania?