Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / Zareh Sinanyan: „După război, a devenit mai dificil să lucrezi cu diaspora”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

„Toată lumea se află într-o stare de șoc psihologic după acest război, din cauza căruia a devenit mai dificil să lucrezi cu diaspora”, a declarat Zareh Sinanyan, Înaltul Comisar pentru Afaceri cu Diaspora, într-un briefing după ședința de guvern.

Potrivit acestuia, marea majoritate a mass-media din diaspora sunt controlate de forțe legate de vechiul regim, iar aceste forțe reprezintă realitatea lor alternativă.

“De exemplu, dacă locuiți în Los Angeles, este posibil să simțiți că au existat proteste masive în Armenia, dar știm că acest fapt este foarte departe de realitate”, a remarcat Z. Sinanyan.

Ca răspuns la întrebarea jurnalistului despre credibilitatea rapoartelor care susțin că am câștigat războiul, Zareh Sinanyan a spus că nu a primit informații din interior, dar a înțeles, datorită unor site-uri de știri, că lucrurile erau grave. În ceea ce privește controversa din jurul Fondului Hayastan, Înaltul Comisar pentru Diaspora a spus că, dacă nu se vor oferi explicații cu privire la destinația banilor și conformitatea scopurilor pentru care au fost colectați, reputația Fondului va fi serios compromisă.

„Dacă nu se va face un raport explicativ adecvat, va exista o problemă. Dar realizarea aceastui raport este în desfășurare, trebuie doar să ajungă la oameni ”, a adăugat Sinanyan.

Potrivit acestuia, transferul unei sume din fond către guvern nu ar fi primit un răspuns dacă Armenia ar fi câștigat războiul sau dacă războiul nu ar fi avut un sfârșit atât de dureros.