Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA-VATICAN / Armenia va oferi Vaticanului o statuie a călugărului armean Grigore din Narek

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În atelierul său din satul Gorni Kalna (Republica Cehă)  statuia din  bronz  a călugărului Krikor Naregați (Grigore din Narek) se apropie de finalizare. O lucrare care va fi oferită Papei Francisc la Roma.

Statuia lui Krikor Narégați este realizată de sculptorul francez de origine armeană David Babayan (77 de ani). Lucrarea are o înălțime de 2 metri. În 2016 Președintele armean Serj Sargsyan a oferit Papei Francisc o statuetă de bronz a lui Krikor Naregați mult apreciată de Papa. Președintele armean a decis să comande o replica de dimensiuni mai mari  a acelei statuete. David Babayan a spus că cea mai dificilă etapă a realizării statuii  a fost să transmită  expresia sufletului lui Krikor Naregați. Statuia va fi transferată la Vatican în 7 martie.

Krikor Naregați (945-1010) autorul celebrei scrieri “Cartea plângerii” este un Sfânt al Bisericii Apostolice Armene și al Bisericii  Romano-Catolice. La 12 aprilie 2015, el a fost proclamat de Papa Francisc cel de-al  36-lea  de Doctor al Bisericii Catolice.