Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA va acordat prioritate industriei de apărare

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Ministerul Apărării din Armenia a anunțat un concurs pentru crearea de soluții de înaltă tehnologie și aplicarea lor eficientă în sistemul de apărare, precum și pentru cea mai eficientă utilizare a capacităților recruților în timpul serviciului militar obligatoriu de doi ani.

El a spus că militarii înscriși în programul de iarnă pot intra în competiție pentru activa în serviciul grupului de inteligență artificială al unității „1991” în oricare dintre următoarele specialități: învățare automată, arhitectură și analiză a datelor. Date și statistici.

Pe de altă parte Hakob Archakyan, ministrul industriei de înaltă tehnologie din Armenia a anunțat că vor fi produse drone de atac și recunoaștere care urmează să treacă testele militare.

Referindu-se la acestea el a reamintit că au existat zeci de proiecte finanțate în cadrul programelor de proiectare și cercetare științifică. „Unele din proiectele care vizează construcția de drone au ajuns deja la oportunități de producție. Partea de soft a dronelor, care nu sunt inferioare celor similare din punct de vedere al parametrilor, pot fi deja produse în Armenia ”

Ministrul a reamintit că guvernul a acordat prioritate industriei militare. Referindu-se la posibilitățile de a produce echipamente de artilerie precum și a munițiilor el a spus că „Oportunitățile care au fost create în 2021 vor fi deja capabile să răspundă pe deplin cererii noastre militare locale din Armenia. Acest lucru este valabil pentru artilerie, lansatoare de grenade, lansatoare de grenade de mână și altele. Au fost făcute investiții destul de semnificative în Armenia. Avem deja linii de producție și oportunități de a extinde această zonă în 2021.” Ministrul nu a văzut astfel de oportunități de cel puțin două decenii.