Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA-UE / Donald Tusk, Președintele Consiliului European către Nikol Pașinian: “Europa sprijină reformele din Armenia”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

La Bruxelles, la sediul NATO, premierul armean Nikol Pașinian s-a întâlnit în cadrul unei întrevederi cu Donald Tusk, președintele Consiliului European. Șeful guvernului armean a explicat că voința guvernului său este să consolideze victoria democrației și a statului de drept, precum și a independenței justiției în Armenia. Erevanul insistă asupra susținerii din partea Uniunii Europene și a cooperării sale cu Armenia în acest proces. Donald Tusk a subliniat, de asemenea, importanța cooperării dintre Uniunea Europeană și Armenia. “Întotdeauna am fost prietenul Armeniei. Ceea ce s-a întâmplat în Armenia este excepțional și vă spun foarte european. Exemplul dvs. aduce o mare speranță și putem acorda sprijinul Uniunii Europene pentru reforme “, i-a spus Donald Tusk lui Nikol Pașinian.

În ceea ce privește Arțakh-ul, atât Uniunea Europeană, cât și Armenia insistă asupra soluționării pașnice a conflictului prin negocieri. “Armenia, ca orice altă țară democratică, dorește pacea și face totul pentru a asigura stabilitatea și securitatea în regiune”, a declarat Primul Ministru armean.

Nikol Pașinian a participat la Bruxelles la summitul NATO care a programat și o sesiune  dedicată misiunii conduse de NATO în Afganistan. Contingentul militar multinational, desfășurat acolo, cuprinde circa 130 de soldați armeni.