Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / Un nou centru TUMO Box în orașul Berd din regiunea Tavuș

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Un nou centru TUMO Box s-a deschis în regiunea de frontieră Tavuș în orașul Berd, relatează serviciul de presă al ministerului industriei și tehnologie din Armenia.

Acesta este deja al doilea TUMO Box deschis în Armenia ca parte a cooperării dintre Centrul Tumo pentru Tehnologii Creative, Banca Centrală a Armeniei și Amundi-ACBA Asset Management. Primul a fost lansat recent în orașul Gavar, în regiunea Gegharkunik din Armenia.

La ceremonia de deschidere au fost prezenți ministrul armean al tehnologie Hakob Arshakyan, guvernatorul regiunii Tavuș Hayk Chobanyan, vicepreședintele Băncii Centrale Nerses Yeritsyan, directorul centrului TUMO, Marie Lou Papazian și alți oficiali.

„Este foarte important să avem o astfel de infrastructură în comunități. Oferă copiilor noștri oportunități suplimentare de a obține o educație alternativă, de a învăța despre noile tehnologii, de a vedea cum aceste tehnologii schimbă lumea în diferite domenii, de la agricultură la apărare “, a spus Hakob Arshakyan.

Guvernatorul Chobanyan a enumerat trei beneficii pe care locuitorii din Tavuș le obțin de la TUMO. „Primul este că centrul oferă un program de dezvoltare pe termen lung și o oportunitate de schimbare în comunitate prin educație. Al doilea este dezvoltarea potențialului ingineresc și tehnologic al tinerilor din Berd și, în general, din Tavuș. A treia este introducerea culturii corporative ”, a spus guvernatorul.

Primul Centru TUMO pentru Tehnologii Creative a fost deschis în Armenia în 2011. Antrenează copiii cu vârsta cuprinsă între 12-18 ani să lucreze în domeniul IT folosind tehnologii moderne. În 2016, centrul de tehnologie creativă TUMO a fost în topul clasamentul școlilor inovatoare din lume, stabilit de revista franceză We Demain. De asemenea, centrul a deschis o sucursală la Paris în 2018.