Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA | Trei prieteni care au participat la al doilea război din Arțakh au început o afacere, împreună, în Gyumri

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

O companie specializată în design tocmai și-a deschis porțile la Gumri pe 30 ianuarie, fondată de trei prieteni care au participat la cel de-al doilea război din Arțakh. Acești trei prieteni au luat decizia de a înființa compania în Gumri cu scopul de a-și dezvolta orașul natal și de a rămâne ferm în patria lor.

Acești trei prieteni au făcut serviciul militar și au luptat în Războiul din Arțakh în diferite unități militare. Dar amintirile acelor zile sunt aceleași pentru toți trei. Ei mărturisesc că a durat mult să se trezească din „somnolența” acelor zile, sau să uite ceea ce nu poate fi uitat. Decizia de a începe o afacere în patrie nu a fost ușoară.

„Imediat după demobilizare, ne-am amintit doar de pierderile noastre și de zilele noastre grele, apoi ne-am găsit putere în noi înșine și am decis că trebuie să ne menținem patria puternică lucrând în profesia noastră. Este începutul unei noi pagini în patrie. Vom câștiga. Nu uităm de prietenii noștri căzuți, dar nu vrem să trăim doar privind înapoi”, spune Rafael Chakhalyan, 22 de ani, care a fost în Martakert în timpul războiului.
Rafael Yeghoyan a fost de asemenea staționat la Martakert. „Cea mai mare realizare a noastră este prietenia noastră. Este adevărat că nu am fost în același pluton în timpul războiului, dar noi trei, ca mii de băieți, ne-am unit în jurul ideii de a apăra patria, iar acum, cred , ar trebui să ne unim cu toții în jurul ideii de a construi patria. Ne dorim să reușim acest lucru cu pasul nostru mic”, a spus el.

Cei trei prieteni vor să rămână, să trăiască și să își întemeieze o familie în Armenia astăzi. În ciuda dificultăților, băieții nu se văd doar pe ei înșiși, ci și viitorul copiilor lor din Armenia, iar pentru aceasta fac primul pas. „Vom face ca Armenia să prospere, viitorul nostru este aici”, asigură Narek Hovhannisyan.

Sursa Armenpress.