Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA / Sectorul de Înaltă Tehnologie va avea nevoie de cel puțin 20.000 de noi specialiști în următorii ani

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

EREVAN, 25 MARTIE, ARMENPRESS. Va fi nevoie de cel puțin 20.000 de specialiști noi în următorii 5 ani în sectorul de Înaltă Tehnologie din Armenia, a declarat ministrul industriei de înaltă tehnologie Hakob Arshakyan.

Conform datelor oficiale, industria high-tech a crescut cu 30% în 2018 și 2019. Mai mult, în condiții de criză din 2020, sectorul a crescut cu peste 20%.

Vorbind despre prognozele sale, Arshakyan a spus: „Proiecția se bazează pe presupunerea că în următorii ani creșterea sectorului va fi de cel puțin 20%, în timp ce creșterea locurilor de muncă va fi de 15% (creșterea potențială a salariilor este luată în considerare ). Privind aceste cifre, aș dori să încurajez și să-i îndemn din nou pe cetățenii noștri să aleagă în special științele naturii ca domeniu de studiu în educația lor și pe specialiști – să obțină cunoștințe suplimentare în sectorul tehnologic participând la Programele Ministerului Industriei din domeniul High Tech precum și alte programe educaționale și de formare. ”