Mihai Stepan Cazazian

ARMENIA /  Se întoarce  Robert Kocharian în politică ?

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Fostul președinte Robert Kocharian a anunțat joi reîntoarcerea sa la politica activă în urma acuzațiilor penale aduse împotriva sa de către actualul regim  din Armenia. Într-un interviu acordat televiziunii Yerkir Media TV, Kocharian a respins încă o dată  acuzațiile ce i se aduc, în legătură cu  represaliile  asupra demonstrațiilor din 1 martie 2008, soldate cu 10 victime ( 9 manifestanți și un polițist și-au pierdut viața). Motivațiile, spune fostul președinte,  sunt  politice.

El a atacat, de asemenea, noul guvern armean, spunând că  este dominat de indivizi lipsiți de experiență și incompetenți, care pun în pericol securitatea națională a țării, subminând relațiile sale cu Rusia și nu oferă nici un program economic.

“Să spunem că m-am întors [în arena politică], asta e sigur”, a spus Kocharian. Dar el a refuzat să precizeze care  ar fi planurile sale politice sau aliații săi. El a afirmat doar vag că a stabilit “un contact cu diferite persoane “.

Reamintim că fostul președinte Robert Kocharian a fost reținut pe 28 iulie fiind acuzat de uzurpare a puterii dar în data de 13 august a fost  eliberat  după ce  Curtea de apel a decis că el nu poate  fi urmărit  penal pentru violențele postelectorale din 2008, de la Erevan.

One Response to ARMENIA /  Se întoarce  Robert Kocharian în politică ?

  1. ostafi August 18, 2018 at 1:53 am

    Doar cu acordul rusilor. Altfel, nu.